Geniet van het gemak van een vaatwasser

Afwassen terwijl je slaapt

Een vaatwasser kopen is niet alleen de moeite waard voor de afwas na een diner met veel gasten. Ook gewone huishoudens kunnen profiteren van de voordelen van deze zeer zuinige toestellen. Het is niet alleen gemakkelijk voor je handen, maar ook voor je tijd en je portemonnee, op langere termijn. Moderne toestellen mag je gerust aanzetten, terwijl je niet thuis bent of ‘s nachts tegen een gunstig elektriciteitstarief.

Een vaatwasser kopen is niet alleen gemakkelijk voor uw handen, maar ook voor uw zenuwen en uw portemonnee op de lange termijn. Moderne apparaten spoelen af als u niet thuis bent of tegen gunstige nachtelijke elektriciteitstarieven.

Een overzicht van de belangrijkste punten wanneer je een vaatwasser wil kopen

Investeer in een vaatwasser met een hoge energie-efficiëntie. Hoewel de aanschafkosten van energiebesparende apparaten iets hoger zijn, zijn apparaten met een hoge energie-efficiëntie op de lange termijn naast de voordelen voor het milieu, ook de moeite waard vanwege het lagere verbruik. De op het apparaat aangegeven energie-efficiëntieklasse maakt duidelijk hoe zuinig het apparaat is.

De energie-efficiëntieklasse A+++ is nu de beste, d.w.z. de meest energie-efficiënte rubriek. Bekijk en vergelijk ons veelzijdige aanbod op www.elektronischeproducten.nl. Zorg ervoor dat de vaatwasprogramma’s minder water gebruiken. Moderne vaatwassers verbruiken ca. 10 tot 12 liter per standaard wasbeurt. De vaatwasser moet verschillende programma’s hebben voor verschillende eisen. Naast een standaard wascyclus en een energiebesparingsprogramma zijn programma’s voor verschillende soorten vaatwerk bijzonder nuttig. Een automatisch programma daarentegen past zich aan de mate van vervuiling en de hoeveelheid vaat aan en levert betrouwbaar goede resultaten op.

Hou rekening met de beschikbare ruimte. Bij de keuze van het ontwerp van een apparaat moet rekening worden gehouden met de omstandigheden in de keuken. In het geval van vaatwassers wordt onderscheid gemaakt tussen staande toestellen, onderbouw toestellen en inbouwapparaten. Een staand apparaat kan flexibel en onafhankelijk van het keukenblok worden opgesteld. Een onderbouw apparaat wordt onder een werkblad geïnstalleerd. De inbouwapparatuur is ontworpen voor volledige integratie in een keukenunit.

Wanneer je een vaatwasser gaat kopen moet het formaat worden afgestemd op de omvang van het huishouden en de individuele behoeften. Vaatwassers met 6 tot 10 plaatsen voor borden en bestek zijn ideaal voor eenpersoonshuishoudens en kleine gezinnen. Die met 11 -15 plaatsen zijn bedoeld voor middelgrote en grote huishoudens.