Voor volledig beheerste keukendecoratie, inbouwkoelkast kopen! We geven je enkele aanbevelingen om het model van uw dromen te vinden.

De kenmerken van de ingebouwde koelkast

In tegenstelling tot de vrijstaande koelkast, kan de ingebouwde koelkast niet worden geplaatst waar je hem wilt hebben. Het moet in een nis worden geïnstalleerd en uitgerust met een specifiek ventilatiesysteem: de luchtinlaat werkt aan de onderkant en de luchtuitlaat wordt uitgevoerd van bovenaf.

Sommige distributeurs en apparaatmerken maken onderscheid tussen de ingebouwde koelkast en de ingebouwde koelkast. Deze laatste past ook in een zuil maar daarnaast kleed je hem aan in de kleuren van je keuken met een kastdeur of een sierpaneel.

Hoe je uw ingebouwde koelkast kiest

Controleer eerst welke afmetingen uw kast is en welke afmetingen uw ingebouwde koelkast is om er zeker van te zijn dat ze compatibel zijn. Voorzie bovenaan het model enkele centimeters ruimte om de luchtcirculatie te vergemakkelijken. De vragen die je hierna in gedachten moet houden, zijn dezelfde als voor een vrijstaande koelkast. Welke opslagcapaciteit heb je nodig? Wil je een geïntegreerde vriezer? Als je een grote familie heeft, weet dan bijvoorbeeld dat bepaalde modellen Amerikaanse koelkasten ingebouwd zijn.

Er zijn verschillende opties voor de bediening van bevestigingssystemen. Met het schuifsysteem glijdt de koelkastdeur langs een rail die aan de kastdeur is bevestigd. Ook komt het voor dat de meubeldeur op de koelkastdeur zit: we spreken van zelfdragende scharnieren. Ten derde, de derde mogelijkheid, is de deur van het apparaat uitgerust met een frame waarmee de decoratieve deur kan worden bevestigd. Het is een framebevestiging.

Controleer ten slotte, nog meer dan voor elk huishoudelijk apparaat, het verbruik van uw ingebouwde koelkast; permanent in huis werkt, is het het meest energieverbruikende apparaat. Zie hiervoor de energielabels (A +++ die het bereik van de meest ecologische modellen vertegenwoordigen).

Welk budget voor een ingebouwde koelkast?

Wanneer je inbouwkoelkast kopen wilt, moet je er rekening mee houden dat In het algemeen ingebouwde koelkasten iets duurder zijn dan vrijstaande modellen. Reken minimaal 300 euro voor topmodellen van ongeveer 85 cm en tot 1000 euro die zijn uitgerust met een dubbele deur met geïntegreerde vriezer. Maar bovenal zal het nodig zijn om aan deze prijzen, de prijs van het meubel en het snijden ervan toe te voegen.