Een strijkijzer met goede prestaties vereist een budget tussen € 10 en € 100, afhankelijk van het merk en model. Het is echter niet het investeringsbedrag dat de kwaliteit van het product bepaalt.

Om je te helpen beter te begrijpen hoe je een strijkijzer kunt kopen, hebben we een lijst opgesteld met belangrijke zaken die je moet overwegen voordat je de aankoop doet.

Hoe een strijkijzer kiezen?

Voordat we ingaan op de nauwgezette details van een strijkijzer, is het eerste waar we naar moeten kijken, simpelweg de fabrikant van het strijkijzer. Het spreekt voor zich dat gevestigde merken in het veld zoals Calor of Philips meer ervaring hebben met de ontwikkeling van deze apparaten.

Terwijl bedrijven onderzoek en ontwikkeling doen, verwerven ze enige kennis over de fouten en mislukkingen die regelmatig terugkeren naar het productniveau en elk nieuw assortiment houdt er rekening mee om een ​​betere duurzaamheid te bieden.

Zo komen nieuwe, minder ervaren merken vaak voor problemen te staan ​​die ze voor het eerst tegenkomen. Hun producten zullen eerder storingen vertonen.

Een advies van een vriend die in het laboratorium van een groot bedrijf voor huishoudelijke apparaten werkt:

Er wordt gezegd dat je na de lancering van een nieuw product over het algemeen een jaar moet wachten om er zeker van te zijn dat alle storingen zijn verholpen. Kortom, geef de voorkeur aan gevestigde merken en kies in plaats daarvan voor modellen die de tand des tijds hebben doorstaan.

Dingen om op te letten bij het strijkijzer kopen

Het enige materiaal is om twee redenen belangrijk:

  • Het gemak waarmee het strijkijzer over de stof glijdt, wat de strijksnelheid bepaalt.
  • Zijn krasbestendigheid en dus de periode waarin het maximale prestaties behoudt.

Stoomstroom

Hoeveel stoom produceert een strijkijzer? Het wordt gemeten in gram per minuut (g / min). Over het algemeen geldt: hoe meer er zijn, hoe beter.

Steam-distributie

Zijn de enige openingen gelijkmatig verdeeld? Wordt er ook stoom afgegeven aan de punt voor efficiënt gebruik op moeilijk bereikbare plaatsen?