Hier moet je op letten bij het kopen van een tablet

Tegenwoordig zijn er tablets van verschillende aanbieders en in verschillende formaten. Maar welke tablet is het beste en welke past bij jou? In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van een tablet.

Een tablet kopen

Allereerst is belangrijk om je budget vast te stellen. Hoeveel geld wil je besteden aan een tablet? Als je dit weet, kun je het assortiment van verschillende aanbieders bekijken. De prijzen van tablets kunnen uiteenlopen van 200 euro tot 600 euro.

Kies het juiste formaat

Tablets worden in verschillende schermformaten aangeboden. De formaten worden in inch weergegeven. Bij een Samsung tablet kopen kun je bijvoorbeeld kiezen tussen 8, 10,1 en 12,9 inch formaten. 10,1 inch is het meest voorkomende schermformaat. Om een goed beeld te krijgen van de grootte kun je dit formaat vergelijken met A4 papier.

Kleinere modellen met een formaat van 8 inch neem je eenvoudig mee naar het werk, op vakantie of in het openbaar vervoer. Een tablet met een groter formaat is gemakkelijk om te gebruiken bij het kijken van films en serie of bij het online winkelen. Bepaal voor jezelf welk formaat het beste bij je past.

Bekijk functionaliteiten

Bij een tablet kopen is het belangrijk om op de functionaliteiten te letten. Logischerwijs zijn de functionaliteiten bij een tablet in een hogere prijscategorie vaker beter dan bij goedkopere varianten. Dit is op zich niet erg als je weet waar je de tablet voor gaat gebruiken. Let bijvoorbeeld op het geheugen. Als je de tablet gaat gebruiken voor priv├ęgebruik kan 16 GB geheugencapaciteit voldoende zijn. Ben je van plan om veel applicaties te downloaden? Dan kun je beter kiezen voor 32 GB. Ook de beeldresolutie is van belang. Dit is de helderheid die het beeld geeft. Wij raden een resolutie van minimaal 1024 x 768 pixels aan. Het hierop op bij een Samsung tablet kopen.