Radio kopen

De radio is niet meer weg te denken. Deze bestaat dan ook al honderd jaar en blijft vernieuwen. Daarom is de radio van nu anders als de radio van vroeger ook al komt de techniek soms nog op hetzelfde neer. Bij een radio kopen is het van belang dat je weet waar je de radio wil plaatsten. En in deze blog een kleine opsomming van de mogelijkheden.

Ether of kabel radio

Belangrijk is dat je weet hoe je het signaal op wil gaan vangen. Komt de radio in de woonkamer op de plek waar het kabelsignaal naar binnen komt, dan is het interessant om een radio te kopen de je op de kabel aan kan sluiten. Als het een radio is waar ook nog speakers op aangesloten kunnen worden, dan zit je helemaal goed, want dan heb je perfect geluid. Zonder dat de radio kraakt of ruist heb je goed ontvangst, en zowel de hoge als de lage tonen komen goed door, worden mooi weergegeven.

Mocht je een radio kopen die op een andere plek komt te staan als bij de kabelaansluiting; dan zijn er twee keuzes. De aloude FM bestaat nog steeds. Er komen alleen geen nieuwe zenders meer bij; de radioband van pakweg 87 tot 109 mhz is vol, er is geen ruimte voor nog een zender. Niet helemaal helder en kraakvrij is FM over het hele land goed te ontvangen en door de vele radiozenders is er voor ieder wat wils. Daarbij zijn zulke etherradio’s voordelig in aanschaf. Beter, maar ook duurder om te kopen, is DAB. Dat is ook ether, maar het signaal is digitaal. De ontvangst is kraakvrij en de radio kan niet net naast de zender staan.

Het aanbod van zenders is ook groter; bijvoorbeeld in de provincie Brabant kun je omroep Friesland ontvangen en andersom. DAB is meer klaar voor de toekomst en daardoor het overwegen waard om zo’n radio aan te schaffen. Daarbij zit je veilig voor de toekomst, de geruchten gaan dat FM in de toekomst gaat verdwijnen, mocht dat zo zijn dan heb jij alvast DAB.